Aprilboken: Jenta på klippen

BOKANBEFALING: Jenta på klippen av Lucinda RileyIll.foto. Cappelen Damm

Grania har reist fra New York hjem til foreldrene sine i Irland etter at hun og samboeren Matt mistet sitt ufødte barn. Grania reiser fra Matt uten noe forvarsel, og han står igjen alene med sorgen over å ha mistet et barn, og uvissheten om hvorfor kjæresten reiste fra ham.

Granias barndomshjem er omkranset av bratte klipper, som ligger som et skille mellom den koselige gården til foreldrene og havet. En dag Grania går tur på klippene møter hun Aurora, en liten vilter jente som bor i nabohuset og som tydeligvis er veldig ensom. Grania og Aurora holder hverandre med selskap, selv om aldersforskjellen er så stor at Aurora kunne vært Granias datter.

Moren til Grania misliker kontakten datteren har fått med dette usedvanlige jentebarnet, og forteller Grania om noe som hendte mellom hennes og Auroras familie for nesten hundre år siden. En følelsesladet historie om kjærlighet, krig og tap.

Boken er godt skrevet, uten for mange klisjeer, og når man først har kommet i gang med å lese, glemmer man alt rundt seg.

Passer for alle fra 15 år.