ARTIKKEL: Trivelig å arbeide i butikk

intervjubutikkI jobbundersøkelsen fra 2013 svarer flere enn halvparten at de arbeider deltid i butikk. Vi i Nokun.no har sett på noen av fordelene av deltidsjobb i butikk og snakket med en som trives godt i deltidsjobben.

Mange av de som svarte på jobbundersøkelsen 2013 forteller at butikken kan være en spennende og interessant arbeidsplass. Butikkjobb er absolutt anbefalt om man trives med å arbeide med mennesker og har interesse for varesortimentet som butikken fører.

Det er varierte, men rutinebaserte arbeidsoppgaver som fører til at arbeidsdagen . Arbeid i butikk innebærer alt fra å prate med stamkunder mens man tørker støv til å rydde på lageret eller lage nye utstillinger. Siden mange butikker og kiosker holder kveldsåpent er det fine muligheter for å kunne kombinere deltidsjobben med andre stillinger eller utdanning. Om du arbeider i en butikk som  ligger utenfor storbyene vil du også bli godt kjent med stamkunder som frekventerer butikken eller kjøpesenteret du arbeider på.

Trivsel på arbeidsplassen

De fleste butikker i dag er tilknyttet en kjede eller franchise som Meny, Kiwi (NorgesGruppen), Dressmann (Varner Gruppen) og Match, som betyr at butikkene styres sentralt fra et kjedekontor. Med en god ledelse vil arbeidsmiljøet i butikkene føle på dette, og dermed være en trivelig arbeidsplass med ansatte som føler seg verdsatte og motiverte til å stå på for butikken.

Videre er det viktig å ha trivelige kolleger, uten dette vil arbeidsdagen gå svært langsomt, og man vil fortere miste interessen for arbeidsoppgavene. Noen arbeidsplasser har vaktplaner som gjør at de ansatte tilbringer mye tid sammen på arbeid, noe som gjør jobben mer sosial og skaper et sterkere fellesskap blant de ansatte.

Har du stor interesse for gadgets og tekniske duppeditter vil kanskje Teknikmagasinet og Clas Ohlson være fine arbeidsplasser, men for en som liker smykker vil en gullsmedforretning være drømmejobben. Det er en stor motivasjon å kunne selge produkter man er genuint interessert i fremfor å selge produkter man ikke har noen interesse i.

Om du skal søke arbeid i butikk kan det være smart å møte opp personlig. På denne måten får du muligheten til å presentere deg personlig, og dermed gjøre et godt førsteinntrykk.

Passer godt for studenter

En av de som trives godt på arbeidsplassen er Line Uthus (24). Line arbeider deltid på Østerås senter i Bærum og forteller at hun syns det er gøy med kundeservice til både nye kunder og senterets mange stamkunder.

På tross av at hun er storfornøyd med jobben ser hun ikke for seg en karriere innen butikk. For Uthus har til felles med andre i aldersgruppen 21-30 tatt butikkstillingen som en deltidsjobb ved siden av studiene.

Selve jobben består av mange rutineoppgaver, men det er gøy å se resultatet av en ryddig butikk og ryddig utstilling, kan Line meddele vår utsendte reporter. Line forteller videre at en av fordelene ved å arbeide deltid i butikk er at det er enkelt å kombinere med studier.

-Å arbeide i butikk innebærer at man byr på seg selv og har en god dialog med alle kunder som kommer innom. Det er også kjempebra at butikkarbeidet lar seg kombinere med studiene. Studiene foregår på dagtid, og da er det fint med en arbeidsplass som er åpen på kveldstid, avslutter Line.