Oktoberboken: Tørk aldri tårer uten hansker – Kjærligheten

thumb gardellBOKANBEFALING: Tørk aldri tårer uten hansker – Kjærligheten av Jonas Gardell

Det er begynnelsen av 80-tallet. Den nye sykdommen, Aids, eller «bögpesten», har stille og umerkelig sneket seg inn i Sverige, og innestengt på sykehusenes lukkede avdeling er flere unge menn i ferd med å visne bort.

Rasmus har latt den gudsforlatte bygda han vokste opp i, bak seg. Stockholm venter, lys og levende, og full av mennesker som er som han. Aldri har noen forstått ham, ikke engang hans egen familie, selv om de så gjerne ville. Der han kommer fra er man ikke homofil, man er ikke «soper». Nå er han på vei til storbyen for å bli en ny, bedre, og mer selvstendig Rasmus.

Benjamin er familiens stolthet. Han er trygg på seg selv, og står for det han tror på. Som Jehovas vitne må man være utadvendt, blid og høflig, man feirer ikke jul, og heller ikke bursdag. Likevel skal Benjamins og Rasmus’ første møte være på julaften, hos deres nye «familie».

Dette er en bok om mennesker som ikke passet inn i samfunnsnormen, som ønsket av hele sitt hjerte å være «vanlige», men som ikke kunne fornekte sin egen identitet. Det er en bok om kjærlighet og fornedrelse, om sykdom og desperasjon. Anbefales virkelig!

 

Tørk aldri tårer uten hansker – Kjærligheten er første bok i en trilogi, og er blitt filmatisert. TV-serien kommer til Norge høsten 2013.